Ας γνωριστούμε...


Η παράδοση μεταφέρθηκε από πάππου προς πάππου για να καταλήξει στο σήμερα και στην 4η και 5η γενιά της οικογένειας που εξακολουθεί να τροφοδοτεί την αγορά.
Το 2016 ο Γεώργιος και Ιωάννης Τσιτσόπουλος του Θεόφιλου και της Αναστασίας άρχισε μια νέα συστηματική προσπάθεια για την αναβίωση της οίνο-παραγωγηκής δραστηριότητας του κτήματος, με την παραγωγή τυποποιημένων κρασιών.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, εκσυγχρονίστηκαν οι παλιές εγκαταστάσεις του αμπελώνα, προστέθηκαν γηγενείς και ξενικές ποικιλίες, επεκτάθηκαν ενταγμένες στο σύστημα ολοκληρωμένες καλλιέργειας.

Στις εγκαταστάσεις μας παράγονται έξι ετικέτες κρασιών καθώς και αποστάγματα με εξαιρετική σχέση ποιότητας/ τιμής  .

Στις ερυθρές προτάσεις θα βρείτε το TSITSOPOULOS Syrah-Ξινόμαυρο 12%vol,, Number one Ξινόμαυρο 11%vol  και Σειρά Τ Ξινόμαυρο 13%vol. Ευρεία είναι η γκάμα και στα λευκά με το TSITSOPOULOS Ροδίτης- Ξινόμαυρο 11,5%vol  και  Number one Ξινόμαυρο 11%vol. Ροζέ οίνοι Number one Ξινόμαυρο 11%vol.


Τα αποστάγματα παράγονται  από σταφύλια αρωματικών ποιοτικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται συμβατικά, με βασικό μέλημα την ιδιαίτερη φροντίδα του αμπελώνα, όπου πλήθος αγροτικών εργασιών συμπεριλαμβανομένου και τουτρύγου, πραγματοποιούνται χειρωνακτικά. 
Μετά την αλκοολική ζύμωση, τα στέμφυλα αποστάζονται σε μικρούς, ασυνεχείς, χάλκινους αποστακτήρες χωρητικότητας 130 lit, μέσα από μία υπομονετική και ενδελεχή διαδικασία.
Στη συνέχεια, ακολουθεί μια  δεύτερη απόσταξη, από την οποία προκύπτει ένα  απόσταγμα υψηλής ποιότητας. Mόνο η «καρδιά» συλλέγεται, το μέρος του αποστάγματος που έχει τα πιο καθαρά, αρώματα, βελούδινη γεύση, απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες, για να αποτελέσει το απόσταγμα.
Το απόσταγμα παίρνει δυο μορφές, Χωρίς Γλυκάνισο όπου κυριαρχούν τα ποικιλιακά αρώματα των σταφυλιών και  μία Με Γλυκάνισο όπου αρώματα των ελληνικών βοτάνων προσδίδουν ένα παραδοσιακό χαρακτήρα σε συνδυασμό με τα ποικιλιακά αρώματα των σταφυλιών.
Παράλληλα με την προσπάθειά μας για ολοένα πιο ποιοτική απόσταξη σχεδιάζουμε και την παραγωγή νέων προϊόντων.
Παλαιωμένο απόσταγμα Μοσχάτου Αλεξανδρείας, τριών ετών  σε μια συλλογή γαλλικών βαρελιών δίνοντάς του ένα πλούσιο άρωμα και γεμάτο σώμα, κάθε γουλιά χαρακτηρίζεται από τη γεύση της βανίλιας, του πικραμύγδαλου και της κανέλας σε ένα αρμονικό συνολικό αποτέλεσμα.